Медицина

Гройсман занепокоєний спробами дискредитувати міжнародні закупівлі лікзасобів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підготує доповідь про закупівлю лікарських засобів, виробів медичного призначення та імунобіологічних препаратів через міжнародні організації.

Про це прем'єр-міністр повідомив під час години запитань до уряду в парламенті в п'ятницю.

"Я зараз готую велику доповідь щодо стану закупівель ліків міжнародними організаціями, і повірте мені, не все там так погано, як хтось хоче нам це нав'язати. У мене таке враження, що хочуть дискредитувати програму закупівель ліків міжнародними організаціями (як закуповує весь світ) і знову-таки повернути схеми, притаманні Україні багато років, де відмивали мільярди", – сказав він.

Як повідомлялося, міжнародні організації – Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Програма розвитку ООН (ПРООН, UNDP) і британське закупівельне агентство Crown Agents здійснюють для України закупівлю лікарських засобів.

З початку закупівель лікзасобів через міжнародні організації вони не раз наражалися на критику з боку народних депутатів, працівників медичних закладів через несвоєчасні терміни поставки, комісії міжнародним організаціям, здійснення передоплати. Водночас Рахункова палата України констатувала економію державних коштів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ