Медицина

Мінохорони здоров'я усунуло від виконання обов'язків ректора Одеського медуніверситету

Міністерство охорони здоров'я України відсторонило від виконання службових обов'язків ректора Одеського національного медичного університету Валерія Запорожана, повідомила прес-служба відомства.

"Підстава - складений співробітниками Національної поліції України протокол про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, щодо Валерія Запорожана", - зазначено в повідомленні.

До завершення розгляду справи, що відбуватиметься в Приморському районному суді Одеси, обов'язки ректора університету виконуватиме проректор з науково-педагогічної роботи Валерія Марічереда.

При цьому в міністерстві, посилаючись на закон "Про запобігання корупції" (ст. 65, ч 5), акцентували увагу на тому, що особа, щодо якої складено протокол про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, може бути відсторонена від виконання службових обов'язків до завершення розгляду справи.

Як повідомлялося, в 2015 році на В.Запорожан було скоєно напад, унаслідок якого ректор вишу потрапив до реанімації з черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку та іншими травмами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ