Медицина

Приватні медзаклади долучаються до реформи первинної ланки медичної допомоги - Ковтонюк

 Приватні медичні заклади, які надають послуги первинної медичної допомоги, долучаються до медичної реформи, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк під час відкриття Клініки серця Odrex в Одесі в четвер.

"У статистиці наших перших двох тижнів кампанії (з вибору лікаря - ІФ) з первинної медичної допомоги я побачив, що в реформу зайшли приватні медичні заклади. Я їх нарахував щонайменше десять. Вони так само запрошують до себе пацієнтів, щоб вони їх вибирали", - сказав П.Ковтонюк.

Він також висловив думку, що приєднання приватних закладів до реформи означає, що "ми зробили так, щоб приватний бізнес повірив державі і захотів взяти участь у тому, що вона робить".

"Я сподіваюся, те саме відбудеться не лише в первинній медичній допомозі, а й в спеціалізованій", - сказав він.

У свою чергу виконавчий директор приватного медичного дому Odrex Тигран Арутюнян повідомив, що найближчим часом клініка має намір долучитися до медреформи й розпочати підписання договорів із пацієнтами.

"Ми хочемо бути в системі. Щоб розуміти, як це все працюватиме, треба в ній бути, а для цього треба з людьми підписати договір. У будь-якому разі зрозуміти, підходить нам це чи ні, ми зможемо, коли у нас буде статистика. Тільки з конкретними цифрами ми зможемо пояснити і зрозуміти, чому нам це підходить чи не підходить", - сказав він.

Меддім Odrex - приватний медичний заклад, відкритий у 2012 році, у складі якого низка клінік і відділень, зокрема амбулаторно-поліклінічне.

Як повідомлялося, в Україні 2 квітня стартувала кампанія з вибору лікаря первинної медичної допомоги "Лікар для кожної сім'ї", яка є першим етапом медичної реформи.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ