Медицина

Від початку року в Україні на кір захворіли майже 8,5 тис. людей - МОЗ

За оперативними даними Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров’я України, протягом 12 тижнів 2018 року на кір захворіли 8434 людини - 2956 дорослих і 5478 дітей, а від ускладнень кору від початку року померло сім осіб, зокрема п'ять дітей і двоє дорослих.

"Найбільше людей захворіло на кір в Івано-Франківській (1760), Закарпатській (1513), Одеській (1139), Чернівецькій (800), Львівській (756) областях. Найменша кількість випадків захворювання спостерігається в Луганській (4), Сумській (5), Харківській (11), Херсонській (13) областях", - йдеться в оприлюдненому у вівторок на сайті МОЗ повідомленні.

У міністерстві нагадали, що ліків від кору не існує, а зупинити спалах може лише вакцинація, у зв'язку з чим закликали батьків захистити своїх дітей і зробити їм профілактичні щеплення проти кору.

"Вакцина є в наявності в усіх регіонах. Залишок вакцин в Україні становить близько 332 тис. доз. Нове постачання вакцини КПК очікується у квітні. Якщо в окремому лікувальному закладі вакцина відсутня, необхідно звернутися до департаменту/управління охорони здоров'я ОДА, який має здійснити перерозподіл у межах району або області", - йдеться в інформації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ