Медицина

Уряд має намір запобігти в майбутньому технічній проблемі за програмою реімбурсації

Уряд України має намір вжити заходів для запобігання в майбутньому проблемам із реалізацією програми "Доступні ліки", що виникла на початку цього року, повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко під час селекторної наради у вівторок.

"Ми маємо до кінця поточного року або на законодавчому рівні, або на нормативно-правовому рівні вирішити це питання, щоб в наступному році у нас не було цього невеликого"провисання", яке ми всі відчули на початку січня цього року", - сказав він.

Крім того, П.Розенко акцентував увагу на необхідності покращення доступу жителів сільської місцевості до цієї програми.

"Там, де відсутні аптеки, необхідно активніше залучати до роботи фельдшерів, згідно з чинним законодавством, ФАП можуть укладати договори з аптеками-учасницями програми, отримувати ліки у них і реалізовувати (програму - ІФ) у своїх селах", - сказав він.

Як повідомлялося, в січні Міністерство охорони здоров'я заявило про призупинення в більшості областей реалізації програми "Доступні ліки" через несвоєчасний розподіл місцевою владою перерахованих коштів. Області використовували 10% від виділеного на січень обсягу фінансування, призначеного на програму. До кінця місяця роботу програми було відновлено.

Програма відшкодування вартості ліків від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу стартувала в Україні 1 квітня 2017 року.

Наразі реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, містить 239 препаратів 48 виробників, 18 з них - вітчизняні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ