Медицина

ЮНІСЕФ поставить у терміновому порядку вакцини від кору до України наприкінці лютого

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) здійснить прискорену поставку 220 тис. доз вакцин від кору до України наприкінці лютого, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України

Йдеться, зокрема про бельгійську вакцину "ГлаксоСмітКляйн" (GlaxoSmithKline, GSK), що одразу після прибуття до України буде поставлено в області, зазначили у міністерстві.

"Нову партію вакцини від кору заупило ЮНІСЕФ на замовлення Міністерства охорони здоров'я в рамках підтримки державної програми імунізації. Завдяки підтвердженій міжнародній експертизі в сфері закупівель ЮНІСЕФ зміг придбати 1 097 600 додаткових доз вакцини КПК для відповіді Україні на спалах кору", - зазначено в повідомленні.

Поставка імунобіологічного препарату здійснюватиметься в три етапи - після поставки першої частини у 220 тис. доз наприкінці лютого, ЮНІСЕФ поставить ще 800 тис. доз наприкінці березня, і третю частину в 77 тис. доз наприкінці травня.

Крім того, в повідомленні зазначено, що в другій половині 2018 року організація поставить ще 901, 4 тис. доз вакцин КПК.

Як повідомлялося, постачання 1 млн доз вакцин, закуплених ЮНІСЕФ очікувалася в квітні.

Раніше МОЗ заявив про те, що вживає заходів для поставки додаткових вакцин від кору раніше квітня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ