Медицина

Високошвидкісного доступу в Інтернет не мають 99% медустанов в Україні

Близько 99% медичних установ і 53% шкіл в Україні станом на 17 січня 2018 року, за даними першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, не мають широкосмугового доступу до мережі Інтернет.

Такі дані він навів під час свого виступу на засіданні уряду в Києві в середу.

"Станом на сьогодні 30-35% сільського населення в принципі не мають доступу до швидкого широкосмугового Інтернету. Соціальні об'єкти країни: школи - 53%, а медичні установи - якщо брати в цілому по країні - до 99% не підключені до широкосмугового інтернету. І це факт станом на сьогоднішній день ", - констатував С.Кубів.

Він підкреслив, що одним з першочергових завдань держави є якраз розвиток широкосмугового доступу до інтернету, зазначивши, що за кілька років можна досягти показників більш ніж в 80% покриття ШПД на основі державно-приватного партнерства.

Ще одним пріоритетом С.Кубів назвав оцифровування освітнього процесу для створення мультимедійного навчального контенту, а також формування цифрових професій.

Як повідомлялося, в Україні третина пацієнтів медзакладів, підключених до сервісу "Поліклініка без черг", записуються на прийом через Інтернет.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ