Медицина

У Запоріжжі зафіксовано спалах кору

У Запоріжжі зареєстровано понад 40 випадків захворювання на кір, серед захворілих 71% - діти, повідомляється на сайті Запорізької обласної лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

У повідомленні, опублікованому в середу, зазначено, що станом на 7 листопада в обласному центрі зареєстровано 42 випадки захворювання на кір (показник захворюваності становить 5,6 на 100 тис. населення), з них лабораторно підтверджено 8. Серед захворілих діти складають 71%. Найвищі показники захворюваності відзначаються у віковій групі 7-9 років.

В районному розрізі картина із захворюваністю наступна: в Шевченківському районі - 26 випадків, Вознесенівському - 8, Комунарському - 5, Дніпровському - 2 і Хортицькому - один випадок.

"Серед захворілих 60% становлять особи ромської національності, які проживають у Шевченківському районі міста", - йдеться в повідомленні.

У лабораторному центрі констатують, що у 39 хворих (93%) немає ніяких щеплень проти кору, так як вони відмовилися від планової вакцинації або не досягнули віку, необхідного для її проведення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ