Інвестиції

Націнвестфонд отримав завдання уряду керувати вилученими об'єктами РФ та її резидентів

Уряд України вніс зміни до статуту державного комерційного підприємства "Національний фонд інвестицій України" (Націнвестфонд) та надав йому повноваження керувати вилученими об'єктами РФ та її резидентів.

"Підприємство є державним спеціалізованим підприємством, якому передаються у господарське відання об'єкти, примусово вилучені відповідно до закону України "Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів", - наголошується у новій редакції статуту Націнвестфонду, затвердженій постановою Кабміну №660 від 7 червня.

Як повідомлялося, на початку квітня минулого року Кабмін заснував "Національний фонд інвестицій України" у формі держпідприємства зі статутним капіталом 100 млн грн. Його керівником було призначено радника голови Офісу президента, президента KSE, ексміністра економіки Тимофія Милованова.

Верховна Рада 12 травня 2022 року затвердила указ президента Володимира Зеленського від 11 травня про примусове вилучення активів в Україні Сбербанку Росії та ВЕБ.РФ. Відповідно до нього, передачі Націнвестфонду належать права за кредитами МР Банку "Укрзалізниці" із заборгованістю приблизно на $166 млн, "Електроважмашу" на 516,9 млн грн, ДАХК "Артем" на 205,1 млн грн та НВК "Зоря-Машпроект" на 2 млрд 325,3 млн грн, а також права за кредитом ПІБ "Укрзалізниці" на $231,6 млн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ