Інвестиції

ЄС запропонує Україні у 2021 році двосторонню фінансову допомогу для підтримки ключових реформ

Європейський Союз запропонує Україні у 2021 році двосторонню фінансову допомогу в рамках інструменту сусідства, розвитку та міжнародного співробітництва (NDICI) для підтримки ключових реформ та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, йдеться у Спільній заяві за підсумками 23-го саміту Україна - Європейський Союз.

"ЄС має намір запропонувати у 2021 році двосторонню фінансову допомогу в рамках NDICI для підтримки ключових реформ та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі", - зазначено в документі, текст якого оприлюднено на сайті президента у вівторок.

"Ми привітали презентацію ЄС Економічного та інвестиційного плану для Східного партнерства та його флагманські ініціативи для України, які мобілізуватимуть до EUR6,47 млрд державних та приватних інвестицій для стимулювання економічного розвитку і підтримки відновлення після пандемії, та домовилися про його швидке впровадження", - зазначено в заяві.

Згідно з нею, ЄС також підтвердив поточну гуманітарну підтримку постраждалим на Сході України в розмірі EUR25,4 млн у 2021 році.

Сторони також погодилися дотримуватися зобов'язань у рамках ЗВТ, зокрема шляхом врегулювання торговельних подразників, таких як мораторій на експорт деревини, через виконання відповідної постанови Арбітражної групи. Крім цього, сторони погодилися забезпечити відповідність застосовуваних процедур торговельного захисту стандартам Світової організації торгівлі (СОТ).

Україна та ЄС також погодилися продовжити обговорення та перегляд шляхів удосконалення імплементації поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, щоб розкрити її повний потенціал та просувати двосторонню торгівлю, йдеться в документі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ