Інвестиції

Корпорація міжнародного фінансування США готова розглянути питання фінансування нових проектів в Україні

Корпорація міжнародного фінансування США (U.S. International Development Finance Corporation, DFC) готова розглянути питання про фінансування нових проектів в Україні.

Про це повідомив головний операційний директор DFC Девід Марчик під час зустрічі з українською делегацією на чолі з міністром фінансів Сергієм Марченком у Вашингтоні.

"Девід Марчик відзначив успіхи DFC в інвестуванні в Україну на суму понад $840 млн. Він зазначив, що будучи фінансовою установою уряду США, DFC готова розглянути нові проекти, які є стійкими та відповідають пріоритетам розвитку в таких сферах, як зміна клімату, глобальний розвиток здоров'я та гендерна рівність", - повідомило Міністерство фінансів  за підсумками зустрічі 6 липня.

За словами Марчика постійні зусилля з проведення реформ і більша прозорість нададуть можливість залучати більший обсяг іноземного капіталу та створять ще більше проектів для фінансування та страхування.

"Сторони обговорили напрями для залучення фінансування в українські проекти приватного сектору, співпрацю з міжнародними організаціями та поточну економічну ситуацію в Україні", - зазначено в повідомленні.

За підсумками зустрічі сторони домовилися про продовження діалогу та посилення співпраці для подальшого збільшення інвестицій у приватний сектор України.

Як зазначив Мінфін, у зустрічі також брали участь директор із фінансування міжнародних проектів Джон Дідюк - з американської сторони, а також заступник міністра фінансів України з питань євроінтеграції Юрій Драганчук, урядовий уповноважений з питань управління держборгом Юрій Буца та посол України в США Оксана Маркарова.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ