Інвестиції

Перший приватний спиртзавод з'явиться в Україні вже через місяць - ФДМ

Фонд державного майна України (ФДМ) оголосить 15 вересня перший аукціон із продажу об'єктів спиртової галузі, а перший приватний спиртзавод з'явиться в Україні вже через місяць, повідомили у ФДМ.

Згідно з повідомленням на сайті Фонду в п'ятницю, ФДМ вже передано 16 об'єктів держпідприємства "Укрспирт", запланованих до приватизації.

Як повідомили у ФДМ, всі підприємства ДП "Укрспирт", які виставляються на приватизацію, перебувають у робочому стані, але лише деякі з них функціонують.

У свою чергу в державному підприємстві "Укрспирт" зазначили, що до кінця 2020 року він планує передати загалом 30 пропозицій із приватизації об'єктів підприємства Міністерству економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України.

"ДП "Укрспирт" передало Мінекономрозвитку пропозиції щодо приватизації 25 із 41 об'єкта підприємства. До кінця року плануємо передати ще п’ять пропозицій. Перший аукціон у Фонді держмайна планують оголосити 15 вересня", - наведено у повідомленні держпідприємства слова в. о. директора "Укрспирту" Сергія Блескуна.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 11 грудня 2019 року підписав закон про скасування з 1 липня 2020 року державної монополії на виробництво спирту, ухвалений Верховною Радою 3 грудня 2019 року.

ФДМ очікує залучити майже 2 млрд грн від приватизації спиртових заводів ДП "Укрспирт" і концерну "Укрспирт".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ