Інвестиції

Комісію зі співробітництва Україна-Китай важливо провести до кінця 2020 року - Стефанішина

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина вважає, що Комісію зі співробітництва Україна-Китай важливо провести до кінця 2020 року.

"Ми надаємо великого значення поглибленню стратегічного партнерства між нашими країнами і сподіваємося на швидке подолання пандемії COVID-19. Це дасть змогу провести в Пекіні цього року 4-те засідання Комісії зі співробітництва між урядами України та Китаю", - наводить слова Стефанішиної прес-служба віце-прем'єр-міністра за результатами зустрічі з послом Китаю в Україні Фань Сяньжунем

За її словами, Україна є важливим логістичним містком, який поєднує транспортні шляхи з Китаю до ЄС, а можливості для торгівлі та інвестицій в Україну з Китаю стають ще привабливішими з огляду на залучення України до ініціативи КНР "Один пояс, один шлях".

Стефанішина також додала, що зростання обсягів двосторонньої торгівлі Україна-Китай є важливим сигналом про спільний інтерес бізнесу і нові перспективи для розвитку торговельно-економічних відносин.

Крім того, вона наголосила, що важливим для посилення бізнесової та культурно-гуманітарної взаємодії Україна-Китай є відновлення прямого регулярного авіасполучення між Києвом та Пекіном.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ