Green Deal

До 1 млрд людей зіткнуться з екстремальною спекою при зростанні світових температур на 2 градуси за Цельсієм - дослідження

Приблизно 1 млрд жителів Землі доведеться мати справу з аномальною спекою у разі зростання світових температур на 2 градуси за Цельсієм, повідомляє у вівторок видання The Guardian з посиланням на доповідь британської метеорологічної служби, представлену на кліматичному саміті COP26.

The Guardian зазначає, що при зростанні температур на 4 градуси за Цельсієм від аномальної спеки постраждає вже половина населення Землі. Екстремально високі температури найбільше загрожують тропічним країнам, включаючи Бразилію, Ефіопію, Індію, причому майбутні погодні умови в деяких районах цієї кліматичної зони можуть поставити населення на межу виживання.

"Однак усі регіони світу, включаючи Сполучене Королівство та Європу, як очікується, страждатимуть від продовження впливу кліматичних змін", - заявив голова Центру Хедлі метеорологічної служби Альберт Клайн Тенк.

The Guardian уточнює, що з 1980 року загроза аномальної спеки для міст у всьому світі зросла втричі. Так, 2020 року чверть населення США зіткнулася з такою погодою.

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, за 1997-2017 роки у світі від аномальної спеки померли щонайменше 166 тис. людей. Тим часом фахівці-кліматологи неодноразово попереджали уряд Великої Британії про неготовність національної інфраструктури до зростаючої загрози екстремально спекотної погоди, додає The Guardian.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ