Green Deal

Держекоінспекція: Скидання забруднювальних речовин вище норми і відсутність дозволів - найбільш часті порушення підприємств-водокористувачів

Державна екологічна інспекція (ДЕІ) назвала найбільш часті порушення, що зустрічаються під час здійснення масштабних перевірок водокористувачів: скидання забруднювальних речовин із перевищенням нормативів і відсутність дозволів, повідомляється в прес-релізі ДЕІ з посиланням на голову відомства Андрія Мальованого.

Ці та інші порушення зафіксувала Держекоінспекція, перевіривши 71 підприємство, яке здійснює водокористування.

Голова ДЕІ зазначив, що найчастіше під час перевірок фіксують такі порушення: експлуатація водогосподарських споруд із недотриманням нормативних вимог; водокористування або скидання забруднювальних речовин у водні об'єкти без дозвільних документів; перевищення гранично допустимих концентрацій забруднювальних речовин у скидах.

"Загалом Держекоінспекція проведе позапланові заходи контролю на більше ніж 500 об’єктах у всій Україні. За результатами перевірок ДЕІ притягатиме порушників до відповідальності. Йдеться про анулювання дозволів на спецводокористування та користування надрами, обмеження чи зупинення діяльності підприємств через суд тощо", - пояснив Мальований.

За його словами, більшість зі суб'єктів господарювання, які перевіряє ДЕІ, - міські комунальні підприємства: КП "Луцькводоканал", КП "Водоканал м. Ужгорода", КП "Полтававодоканал" тощо. Також здійснюються заходи контролю на підприємствах, що генерують шахтні води - вже завершено перевірку держпідприємства "Шахтоуправління "Південнодонбаське №1" у Донецькій області й триває інспекція ПрАТ "Суха Балка" (Кривий Ріг).

Як повідомлялося, Держекоінспекція продовжує позапланові перевірки підприємств, що здійснюють водокористування, за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та на виконання рішення Ради нацбезпеки і оборони України з водної безпеки держави. Наразі позапланові заходи контролю вже завершено на 71 підприємстві. Перевірки тривають іще на 65 об'єктах.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ