Події

Зеленський зустрівся з маршалком Сенату Республіки Польща

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з маршалком Сенату Республіки Польща Малгожатою Кідавою-Блонською.

Володимир Зеленський подякував за військову та фінансову допомогу з перших днів повномасштабного російського вторгнення і наголосив на важливості резолюцій Сенату Польщі на підтримку України, повідомляє прес-служба президента України.

"Дуже важливо, що ваше суспільство з теплом ставиться до України та українців з перших днів, коли нам була потрібна допомога. Ми розраховуємо на вашу підтримку. Ми захищаємо демократію і свободу також і для Польщі - нашого сусіда. Я впевнений, що ми переможемо, і вважаю, що це буде нашою спільною перемогою", - сказав він.

Так само Зеленський поінформував Кідаво-Блонську про ситуацію на Харківщині, про обстріли ракетами, дронами та авіабомбами з боку держави-агресора РФ. Так само обговорили співпрацю з Польщею для зміцнення системи ППО на території України.

Окрему увагу сторони приділили підготовці інавгураційного Саміту миру у Швейцарії та двосторонній безпековій угоді в рамках Вільнюської декларації G7.

Також сторони обговорили початок переговорів між Україною та Євросоюзом, зокрема про важливість майбутнього польського головування для реалізації пріоритетів України на шляху до ЄС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ