Події

Прем'єра Словаччини госпіталізовано після поранення під час стрілянини

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо дістав поранення в середу під час інциденту зі стріляниною, повідомляє Associated Press.

За даними агентства, Фіцо наразі відправили до лікарні.

Згідно зі словацькими ЗМІ, інцидент стався в місті Гандлова, розташованому за 150 км від Братислави. Зазначено, що стрілянина сталася перед будівлею, у якій відбувалася зустріч Фіцо з його прибічниками.

Поліція затримала того, хто стріляв. Про його мотиви поки що не повідомляють. Місце, де сталася стрілянина, оточено.

Британська газета The Guardian повідомляє, що Фіцо поранений у черевну порожнину, його оперують.

Багато європейських політиків засудили напад.

"Рішуче засуджую напад на прем'єр-міністра Роберта Фіцо. У нашому суспільстві немає місця таким актам насильства. Такі напади - загроза для демократії, головної нашої цінності", - написала в соцмережах голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Ніщо не може виправдати таких нападів", - заявив голова Євроради Шарль Мішель.

За повідомленням європейських ЗМІ, прем'єр Чехії Петр Фіала заявив, що шокований тим, що сталося. Він побажав Фіцо швидкого одужання й закликав "викорінювати насильство, оскільки йому немає місця в нашому суспільстві".

Президент України Володимир Зеленський засудив замах на Роберта Фіцо.

"Напад на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо жахає. Ми рішуче засуджуємо цей акт насильства стосовно глави уряду нашої сусідньої держави-партнера", - написав він у мережі Х.

"Необхідно докласти всіх зусиль для того, щоб насильство не стало нормою в жодній країні, формі або сфері. Ми щиро сподіваємося, що Роберт Фіцо скоро одужає, і висловлюємо нашу солідарність із народом Словаччини", - зазначив Зеленський.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ