Події

Німеччина та Україна уклали двосторонню угоду у сфері безпеки - Шольц

Канцлер ФРН Олаф Шольц і президент України Володимир Зеленський підписали Берліні в п'ятницю, 16 лютого, двосторонню угоду у сфері безпеки.

"Так довго, скільки буде потрібно. Володимир Зеленський і я підписали сьогодні угоду про наші довгострокові зобов'язання у сфері безпеки. Історичний крок. Німеччина і далі підтримуватиме Україну в боротьбі з російською агресивною війною", - написав Шольц у соцмережі Х.

За інформацією французьких ЗМІ, планується, що президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський цього тижня підпишуть двосторонню угоду у сфері безпеки.

Раніше в січні відбулося підписання двосторонньої Угоди про співпрацю у сфері безпеки між Україною та Великою Британією в рамках Спільної декларації G7, ухваленої на попередньому саміті НАТО у Вільнюсі. Вона охоплює три основні сфери: надання "всеосяжної допомоги" Україні, "запобігання й активне стримування" будь-якої форми ескалації військових дій, а також надання підтримки Києву для "майбутньої інтеграції в євроатлантичні інституції".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ