Події

Рада перенесла місце для створення Національного меморіального військового кладовища до Гатного

Верховна Рада ухвалила новий закон про створення Національного військового меморіального військового кладовища і затвердила місце для його розташування в селі Гатному Фастівського району Київської області.

Ухвалення відповідного законопроєкту №10289 у цілому підтримали 303 народні депутати на пленарному засіданні в п'ятницю, повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Він (законопроєкт - ІФ-У) дає можливість фактично змінити місце кладовища: "місце розташування Національного військового меморіального кладовища визначається Кабінетом Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни". Тобто по факту, за інформацією від урядовців, це буде Гатне", - зазначив Железняк.

Згідно з повідомленням пресслужби Міністерства у справах ветеранів, ухвалений законопроєкт також дає можливість для: перепоховання на Національному меморіальному військовому кладовищі Героїв України, яким, починаючи з 2014 року, вручено орден "Золота Зірка"; перепоховання визначних борців за незалежність України у ХХ столітті за рішенням і в порядку, визначеному урядом; перепоховання осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та поховані на тимчасово окупованих територіях; а також осіб, урна з прахом яких похована в колумбарії інших кладовищ.

Як повідомлялося, 2 травня ВР вже ухвалювала рішення про створення Національного військового меморіального кладовища. Згідно з ухваленим тоді законопроєктом №9240, його мали намір розташувати в Дніпровському районі Києва (лівобережжя), тобто в Биківні. Але президент України Володимир Зеленський так і не підписав закон.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ