Події

Зеленський ознайомився з планами будівництва захисних споруд та укриттів у Херсоні

Президент України Володимир Зеленський у середу прибув із робочою поїздкою до Херсону, де ознайомився з планами будівництва захисних споруд та укриттів, повідомляє пресслужба глави держави.

"Під час робочої поїздки до Херсонської області президент України Володимир Зеленський ознайомився з презентацією розвитку системи цивільного захисту регіону. Глава держави оглянув найбільше укриття, облаштоване в Херсоні. Воно обладнане для перебування 250 осіб під час повітряної тривоги", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті президента України в середу.

Як повідомляється, голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін поінформував президента про ремонт і реконструкцію укриттів у регіоні - у населених пунктах області встановлюють вуличні укриття та габіони, заплановано продовжити будівництво бомбосховищ у школах і дитсадках. За словами Прокудіна, триває робота над удосконаленням системи оповіщення населення, будуються фортифікаційні та інженерні споруди. Особлива увага приділяється захисту об'єктів критичної інфраструктури.

Президента також поінформували про проєкт будівництва підземного перинатального центру в Херсоні. У цьому центрі планують обладнати пологове та післяпологове відділення, операційні зали та палати інтенсивної терапії, які будуть оснащені новітнім медичним обладнанням. Крім того, планується побудувати підземну міську клінічну лікарню з сучасними операційними та реанімаційним блоком, палатами інтенсивної терапії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ