Події

Зеленський відвідав Миколаївщину, де ознайомився з реалізацією програми патронату Данії над областю

Президент України Володимир Зеленський у середу відвідав Миколаївську область, де ознайомився з перебігом реалізації проєктів у межах патронату Данії над регіоном, повідомила пресслужба глави держави.

"Під час робочої поїздки до Миколаївської області президент України Володимир Зеленський узяв участь у презентації проєктів, що реалізуються в межах патронату Королівства Данія над регіоном", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті президента України в середу ввечері.

Як повідомляється, глава Української держави взяв участь у презентації офісу Посольства Данії в Миколаєві та представництва данської компанії Bright Bird, яка займається керуванням ризиками та організацією контактів для данських компаній в Україні.

Зеленський також ознайомився з роботою Регіонального офісу міжнародного співробітництва (РОМС) при Миколаївській обласній військовій адміністрації. Офіс координує та супроводжує проєкти, що реалізуються коштом основного партнера з відновлення Миколаївської області - Данії, а також її партнерів, серед яких муніципалітети, урядові організації та компанії з Німеччини, Японії, Республіки Корея та інших країн. РОМС напрацьовує пропозиції щодо пріоритетних напрямів відновлення та розвитку економіки, ліквідації наслідків російської агресії на Миколаївщині.

Зеленський подякував прем'єр-міністру Данії Метте Фредеріксену, данському парламенту та суспільству за підтримку важливих проєктів в Україні. "Нам потрібні такі успішні історії з дуже конкретними результатами", - наводить пресслужба висловлювання президента. "Це справді приклад успіху... Це приклад, який демонструє іншим країнам, що ми можемо зробити. І вони можуть допомогти у відновленні України зараз, не чекаючи глобальних повоєнних планів з відновлення", - сказав Зеленський.

Як повідомляється, президент запевнив, що "Україна робитиме все можливе, щоб зберегти інфраструктуру, інституції та безпеку для бізнесу навіть в умовах повномасштабної російської агресії".

У презентації взяли участь: посол Королівства Данія в Україні Оле Егберг Міккельсен, посол Литовської Республіки Вальдемарас Сарапінас, посол Азербайджанської Республіки Сеймур Мардалієв, СEO компанії Bright Bird Томас Траст Хейв, керівник представництва Bright Вird в Україні Расмус Ульфельд. 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ