Події

Жовква зустрівся з командувачем Місії ЄС з військової допомоги Україні

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів зустріч із головою Військового штабу Європейського Союзу, командувачем Місії ЄС з військової допомоги Україні генерал-лейтенантом Міхілсом ван дер Лааном, повідомила пресслужба Офісу глави держави в середу ввечері.

Жовква відзначив ефективну діяльність Місії ЄС, яка за рік роботи забезпечила успішне тренування близько 34 тис. українських військовослужбовців.

"Місія ЄС з військової допомоги на практиці доводить свою ефективність і важливість. Ми вдячні ЄС і всім державам-членам, які вже тренують наших військових і посилюють оборонний потенціал України", - наголосив він.

Сторони обговорили перспективи подальшого розширення спектра та масштабів підготовки українських військових у рамках цієї Місії.

Жовква також висловив сподівання на розблокування невдовзі питання виділення нового траншу допомоги в 500 млн євро в рамках Європейського фонду миру для подальшої підтримки Збройних Сил України.

"Динамічне продовження та максимальне прискорення надання оборонної та військово-технічної допомоги від наших європейських партнерів є ключовим фактором успіху в нашій боротьбі на полі бою", - заявив заступник керівника Офісу Президента.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ