Події

Туреччина, Румунія і Болгарія ведуть переговори про створення спільних мінно-тральних сил для розмінування Чорного моря - ЗМІ

Туреччина, Румунія і Болгарія близькі до укладення угоди про формування спільних сил для знешкодження мін, що потрапляють у Чорне море через агресію Росії в Україні, повідомив Bloomberg із посиланням на власні джерела в урядах цих країн.

Згідно з повідомленням, деталі цієї угоди обговорюватимуть на зустрічі заступників міністрів оборони трьох країн в Анкарі 22 листопада. Водночас, залишається не з'ясованим питання чи буде підписано остаточну угоду після дводенної зустрічі.

Зустріч політиків відбудеться через кілька днів після того, як головнокомандувач ВМС Туреччини Ерджумент Татліоглу висловив незгоду з присутністю в Чорному морі ВМС інших союзників із НАТО, включно зі США. Він заявив, що це може ще більше посилити напруженість у регіоні.

"У разі успіху мінно-тральні сили не вважатимуться операцією НАТО, але будуть першою масштабною спільною акцією чорноморських союзників від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну", - наголосило агентство.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ