Події

Обвинувачений у корупції ексголова Держспецзв'язку має намір довести свою невинуватість

Юрій Щиголь, звільнений з понеділка з посади голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) у зв'язку з підозрами в корупції під час закупівель програмного забезпечення (ПЗ), упевнений, що зможе довести свою невинуватість.

"Упевнений, що зможу довести власну невинуватість під час неупередженого слідства і безпосередньо в суді. Адже всі закупівлі служби (Держспецзв'язку) з 2020 року проводили з дотриманням чинного законодавства", - написав Щиголь у фейсбуці.

Він зазначив, що вранці в понеділок сам написав заяву про відставку, тому що Держспецзв'язку є частиною Сил безпеки і оборони і не має "страждати від підозр", доки триватиме розслідування і суд.

Ексголова відомства уточнив, що йдеться про ПЗ для боротьби з кіберзагрозами, і його завдання - пояснити, як формується ціна під час закупівлі ПЗ.

Як повідомлялося, вранці в понеділок Кабінет Міністрів звільнив Щиголя з посади. Потім САП і НАБУ повідомили про підозру в заволодінні державними коштами в сумі понад 62 млн грн голові Держспецзв'язку, його заступнику та іншим посадовим особам унаслідок реалізації корупційної схеми із закупівлі програмного забезпечення для Держспецзв'язку в 2021-2022 роках. Загалом, як стверджують правоохоронці, у скоєнні злочинів підозрюють членів організованої групи у складі шести осіб.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ