Події

Військова допомога Україні не викликає у США запитань, дискусії точаться щодо бюджетної та гуманітарної - Маркарова

Під час обговорення допомоги США Україні на 2024 рік щодо "збройного" компонента дискусій немає, вони точаться щодо бюджетної та гуманітарної допомоги, написала у фейсбуці надзвичайний і повноважний пані посол України в США Оксана Маркарова.

"З хороших новин - майже немає дискусій щодо збройного компоненту. Зі складних: найбільш гарячі дискусії точаться навколо прямої бюджетної допомоги, гуманітарної, а також навколо питання політик та коштів для південного кордону США – питання, яке не має стосунку до України, але яке прив’язане до пакету допомоги Україні, Ізраїлю та Південно-Тихоокеанської допомоги", - написала вона.

"Позиція України і наших друзів: потрібна вся допомога (безпекова, пряма бюджетна, відбудова, енергетична і гуманітарна), і потрібна "вчора", але точно якомога швидше. Це якомога швидше може бути після повернення Конгресу до роботи після Дня подяки в кінці листопада - грудні", - повідомила посол.

За її словами, "посольство України в США та вся #TeamUkraine, всі делегації з України і всі контакти телефонами/відео активно працюють над донесенням питання нагальності допомоги та важливості всіх її складових. Робимо це як в Вашингтоні, так і в регіонах".

Пані посол закликала американських українців "подзвонити/написати своїм сенаторам і конгресменам і донести те, що Україні потрібна повна підтримка на 2024 рік і що Time is of the essence".

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ