Події

Встановлено особи двох російських військових, які розстріляли мирних жителів Чернігівщини під час спроби евакуації

Українські правоохоронці ідентифікували та повідомили про підозру двом російським військовослужбовцям, які відкрили прицільний вогонь по автомобілю з цивільними в Чернігівському районі Чернігівської області в 2022 році, унаслідок чого загинули двоє дорослих і були травмовані двоє дітей.

"За процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру двом військовослужбовцям рф за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України)", - ідеться в повідомленні Офісу генерального прокурора в п'ятницю.

За даними слідства, у березні 2022 року шестеро цивільних, серед яких троє неповнолітніх, намагалися виїхати на автомобілі Renault Duster із села Рогощі Чернігівського району, що було тимчасово окуповане російськими військами.

"Рухаючись автодорогою в напрямку села Хмільниця, цивільний транспортний засіб зупинився на узбіччі, щоб не перешкоджати руху колони ворожої техніки. Автівка та люди в ній не становили жодної загрози для окупантів. Проте російські військові, зокрема двоє підозрюваних, почали обстрілювати машину з автоматичної зброї", - зазначено в повідомленні.

У прокуратурі уточнюють, що внаслідок обстрілу водій і пасажирка автомобіля загинули на місці події, а двоє неповнолітніх дістали тілесних ушкоджень.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ