Події

Через негоду частково знеструмлені споживачі у 8 областях - Міненерго

Станом на ранок 13 листопада внаслідок негоди без електропостачання залишалися частина споживачів у восьми регіонах України.

"В Україні триває ліквідація наслідків негоди, яка була у вихідні", - повідомило Міністерство енергетики України в понеділок.

На Дніпропетровщині внаслідок складних погодних умов електропостачання відключали у 293 населених пунктах. Без світла залишалися понад 77 тис. споживачів. Наразі відключеними залишаються 52 населені пункти - понад 7 тис. споживачів.

Унаслідок буревію на Дніпропетровщині також пошкоджено наземний розподільний газопровід низького тиску: без газопостачання залишилися жителі приватного сектору. Витоку газу немає. Тривають ремонтні роботи.

На Сумщині через несприятливі погодні умови без світла понад 1,2 тис. споживачів.

Крім того, через сильні пориви вітру на ранок 13 листопада залишалися знеструмленими абоненти в Донецькій, Харківській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Чернігівській областях. Тривають роботи з відновлення електропостачання.

Як поінформували в Міненерго, на Донеччині внаслідок обстрілів знеструмлена повітряна лінія та електропідстанція, через що без світла залишилася одна із шахт. У момент відключення під землею перебували 28 людей. Усіх виведено на поверхню.

На Чернігівщині через ворожі обстріли повністю й частково знеструмлені 18 населених пунктів.

Загалом без світла через бойові дії залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

За даними міністерства, експорт електроенергії за 11 і 12 листопада до Молдови, Словаччини та Румунії сумарно становив 8 581 МВт-год, імпорт зі Словаччини та Румунії - 1 965 МВт-год.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ