Події

ЦАХАЛ заперечує блокаду шпиталю Аль-Шифа та допоможе з евакуацією дітей з лікарні

Представник Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) контр-адмірал Даніель Хагарі відкидає "хибні повідомлення" про те, що АОІ завдала удару по шпиталю Аль-Шифа, оточує і завдає ударів по лікарнях у секторі Газа, заявивши, що ЦАХАЛ не завдає ударів по лікарнях. Швидше, каже він: "Ми боремося з терористами, які воліють боротися поблизу лікарні Шифа", повідомляє в суботу The Times of Israel.

"Сьогодні з Гази надійшло багато дезінформації. Тому я хочу прояснити факти. У шпиталі Шифа немає облоги, повторюю, жодної облоги. Східна частина лікарні відкрита для безпечного проходу мешканців Гази, які бажають залишити лікарню", - каже Хагарі.

Він каже, що ЦАХАЛ продовжуватиме дозволяти пацієнтам та персоналу госпіталів Гази, а також усім некомбатантам на півночі Гази евакуюватися на південь, і каже, що сьогодні він розмовляв із персоналом у Шифі, щоб наголосити на цьому.

"Ми безпосередньо і регулярно спілкуємося з персоналом лікарні. Співробітники госпіталю Шифа звернулися з проханням завтра допомогти малюкам педіатричного відділення потрапити до більш безпечної лікарні. Ми надамо необхідну допомогу", - наголосив він.

Припускають, що Хамас використовує підвали госпіталю Аль-Шифа як свій командний центр.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ