Події

Іноземний постачальник має повернути Міноборони України майже 400 млн грн - суд

Рішенням Міжнародного арбітражного суду іноземний постачальник неякісних бронежилетів і шоломів має повернути Міністерству оборони України майже 400 млн грн, повідомляє пресслужба Міноборони.

"Загальна сума задоволених вимог становить приблизно 10 мільйонів євро і передбачає, окрім власне вартості товару, штрафні санкції, відсотки за рік та арбітражний збір (оскільки договір є зовнішньоекономічним, то суми зобов'язань - у євро. У гривнях ця сума становить майже 400 мільйонів)", - ідеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міноборони в суботу.

У відомстві повідомляють, що Міноборони України придбало бронежилети і шоломи у постачальника на початку повномасштабного вторгнення РФ, але навесні і влітку минулого року передавалися товари неналежної якості.

"Однак наступні партії, які надходили восени та взимку 2022 року, не проходили балістичних випробувань - Міноборони не приймало їх", - наголошується в повідомленні.

Зі свого боку, Україна вимагала від постачальника повернути гроші за товар, поставлений без підтвердження про балістичні випробування, а також сплатити штрафні санкції, однак постачальник вимогу не виконав.

Згодом "юридична служба Міноборони подала позов до міжнародного арбітражного суду про стягнення вартості непоставлених бронежилетів і шоломів, штрафних санкцій і відсотків річних".

Згідно з рішенням арбітражу, "річні відсотки продовжують нараховуватися на вартість непоставленого товару до моменту повернення грошей".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ