Події

Досягнення справедливого миру в Україні стане значним внеском у міжнародну безпеку - заява співголів зустрічі на Мальті

Досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру в Україні стало б значним внеском у зміцнення міжнародного миру та безпеки, а сам мир має базуватися на принципах Статуту ООН і поваги до суверенітету та територіальної цілісності України, ідеться в заяві співголів міжнародних консультацій, що відбулися на Мальті.

Як повідомляється на сайті Офісу президента України в неділю, консультації передбачали особисту та онлайн-участь радників із національної безпеки та радників із зовнішньої політики із 66 держав і міжнародних організацій і є продовженням нещодавніх зустрічей представників України та держав-партнерів у Копенгагені 24 червня та в Джидді 5 серпня.

"Україна продовжує страждати від неспровокованої збройної агресії Російської Федерації. Під час відкритої та конструктивної зустрічі учасники предметно обговорили ключові принципи, на яких має бути досягнутий та ґрунтуватися всеосяжний, справедливий і міцний мир для України. Досягнення такого миру для України стало б вагомим внеском у зміцнення міжнародного миру та безпеки. Мир має базуватися на принципах Статуту ООН, повазі до суверенітету й територіальної цілісності України, відповідних резолюціях Генеральної Асамблеї ООН та міжнародному праві", - йдеться в заяві.

Під час зустрічі сторони опрацювали такі напрямки щодо досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру: "Ядерна та радіаційна безпека", "Продовольча безпека", "Енергетична безпека", "Звільнення всіх полонених і депортованих осіб" і "Відновлення територіальної цілісності України". Обговорювалася ініціатива щодо проведення установчого Глобального саміту миру на рівні глав держав та урядів, і сторони планують здійснювати необхідні кроки для підготовки до проведення цього заходу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ