Події

На Закарпатті викрито схему незаконного виробництва та продажу пального, до якої причетний кум екснардепа Медведчука

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки викрили схему незаконного виробництва та продажу пального, до якої причетний місцевий депутат із Закарпаття - кум колишнього народного депутата Віктора Медведчука, інформують в СБУ.

"Служба безпеки спільно з БЕБ ліквідувала масштабну схему незаконного виробництва та збуту оптових партій пального на Закарпатті. За наявними даними, до організації оборудки причетний депутат облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета", - ідеться в повідомленні в четвер.

У СБУ уточнюють, що ця людина є давнім соратником і кумом Медведчука, у зв'язку з чим протягом тривалого часу очолювала обласний осередок забороненої партії "ОПЗЖ".

"Щоб приховати свою причетність до нелегального бізнесу, депутат облради напередодні повномасштабного вторгнення Росії "переписав" НПЗ на підконтрольну йому компанію в Києві", - зазначено в повідомленні.

Під час слідства встановлено, що директор цієї компанії налагодив нелегальний продаж дизпального сумнівної якості з виробничих потужностей підконтрольного йому нафтопереробного заводу в Мукачеві.

Надалі, за інформацією СБУ, учасники схеми закуповували нафту в українських постачальників сировини та переробляли її на заводі. Потім готову продукцію було реалізовано мережам АЗС у Київській, Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях без дозвільних документів та сплати податків.

"Для реалізації угоди її організатори вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. Під час обшуків на підпільному НПЗ виявлено понад 600 тонн пального та обладнання для його виробництва на загальну суму приблизно 150 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Крім того, в результаті слідчих дій в офісах фігурантів знайдено комп'ютери, мобільні телефони, документи і чорнові записи з доказами незаконної діяльності, печатки фірм, задіяних у злочинній схемі, готівку в різній валюті на загальну суму 3,3 млн у гривневому еквіваленті.

Наразі триває слідство в межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів) та ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) КК України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ