Події

У ВР зареєстровано законопроєкти про приведення термінології у відповідність із законом про містобудівну діяльність

Кабінет Міністрів України зареєстрував законопроєкти про внесення змін до низки законодавчих актів і кодексів щодо приведення термінології у відповідність із законодавством у сфері містобудівної діяльності.

"Законопроєкти спрямовані на приведення термінології щодо видів будівництва у відповідність із законом України "Про регулювання містобудівної діяльності", приведення термінології щодо автомобільних доріг у відповідність із законом України "Про автомобільні дороги" та узгодження видів робіт у дорожньому господарстві з їх переліком, наведеним у ДСТУ 8747:2017 "Автомобільні дороги. Види та переліки робіт з ремонтів та експлуатаційного утримання", - повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграм-каналі у вівторок.

Зокрема, зареєстровано законопроєкти №10182 (про внесення відповідних змін до низки кодексів і законів), №10183 (про внесення змін до Бюджетного кодексу) і №10184 (про внесення змін до Цивільного кодексу).

Законопроєктами пропонується привести у відповідність із законом "Про містобудівну діяльність" термін "будівництво", зазначивши, що до нього належить нове будівництво, реконструкція, реставрація та капітальний ремонт.

Пропонується також виключити зі статті 24-2 Бюджетного кодексу формулювання "поточний середній ремонт" щодо доріг загального користування, а також передбачити прикінцеві та перехідні положення з метою створення правових умов для закінчення вже розпочатих робіт і закупівель щодо поточного середнього ремонту.

Зміни до Цивільного кодексу також передбачають уточнення терміну "проєктна документація" та "будівництво".

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ