Події

Єрмак обговорив з Мецолою питання оборони й безпеки

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою, під час якої сторони обговорили оборонні й безпекові питання, зокрема залучення Європарламенту до імплементації Української формули миру, повідомила пресслужба глави держави.

"За дорученням президента України Володимира Зеленського керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак провів телефонну розмову з президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою", - йдеться в повідомленні.

Єрмак подякував Європарламенту й особисто Роберті Мецолі за лідерство в підтримці України. Співрозмовники обговорили нещодавнє схвалення Європейським парламентом мандата щодо створення фінансового інструменту для України Ukraine Facility обсягом EUR50 млрд у рамках внесення змін до Багаторічної фінансової перспективи ЄС на 2021-2027 роки.

"Рішення Європарламенту стимулюють інших партнерів не знижувати темп у підтримці України та наближенні перемоги", - сказав Єрмак, слова якого наводить пресслужба.

Єрмак і Мецола також обговорили поточну ситуацію на фронті й важливість захисту української цивільної інфраструктури, зокрема енергетичної, в умовах постійних терористичних атак з боку Росії.

Повідомляється, що Єрмак і Мецола також приділили особливу увагу процесу імплементації Української формули миру. Єрмак запросив Європарламент долучитися до третьої зустрічі на рівні радників з національної безпеки та зовнішньополітичних радників. "Залучення Європарламенту до імплементації Української формули миру сприяє розширенню кола тих, хто її підтримує, і наближає проведення Глобального саміту миру за участю провідних лідерів Глобального Півдня", - зазначив керівник Офісу президента.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо ситуації на Близькому Сході й наголосили на важливості зусиль щодо максимального захисту цивільного населення в умовах бойових дій.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ