Події

Ізраїльські військові перевіряють дані про ракетний удар по лікарні в Газі

Ізраїльські військові розслідують подробиці ракетного удару по лікарні в Газі, унаслідок якого загинуло приблизно 500 осіб, повідомляє Reuters у вівторок увечері.

"Ізраїльські військові заявили, що не мають у своєму розпорядженні будь-яких подробиць про вибух, але проводять перевірку. Раніше вони звинувачували ХАМАС у використанні палестинських цивільних осіб як живого щита", - йдеться в повідомленні.

Водночас BBC News із посиланням на Армію оборони Ізраїлю повідомляє, що удар по лікарні Аль-Ахлі було завдано внаслідок ракетного обстрілу, випущеного палестинськими бойовиками.

"Аналіз оперативних систем ЦАХАЛу показує, що терористи випустили ракетний залп у Секторі Газа, який проходив у безпосередній близькості від лікарні Аль-Ахлі в Секторі Газа в момент удару. Розвідка з кількох джерел, які ми маємо в своєму розпорядженні, вказує на те, що "Ісламський джихад" несе відповідальність за невдалий запуск ракети, що вразила лікарню в Секторі Гази", - ідеться в повідомленні.

Раніше агентство Reuters передавало, що "внаслідок ізраїльського авіаудару у вівторок загинуло приблизно 500 палестинців у лікарні міста Газа, переповненій пацієнтами та переміщеними особами, повідомили представники органів охорони здоров'я".

Наголошується, що арабські країни, Іран і Туреччина негайно засудили теракт. Палестинський прем'єр-міністр назвав його "жахливим злочином, геноцидом" і заявив, що відповідальність за нього несуть і країни, які підтримують Ізраїль.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ