Події

Фінкомітет Ради рекомендував за основу законопроєкт про перезавантаження БЕБ

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроєкт №10088 "Про першочергові заходи щодо реформування Бюро економічної безпеки України" та альтернативний йому №10088-1 за основу, повідомив голова комітету Данило Гетманцев у телеграмі.

Як уточнив перший заступник голови комітету Ярослав Железняк, це рішення підтримали 20 членів комітету.

За словами Гетманцева, обидва законопроєкти передбачають проведення нового прозорого конкурсу на посаду керівника Бюро (за переважної участі в конкурсній комісії міжнародних експертів за прикладом НАБУ/НАЗК) і оголошення Кабміном нового конкурсу на посаду директора БЕБ.

Також передбачено атестацію для чинних співробітників Бюро, яка здійснюється протягом року згідно із затвердженим директором Бюро порядком і проводиться кадровою комісією в центральному апараті для оцінювання професійної компетентності, рівня знань і вмінь, професійної етики, доброчесності та наявності конфлікту інтересів співробітників.

Окрім Железняка та Гетманцева, ініціаторами законопроєкту є Роксолана Підласа, Мар'яна Безугла, Анастасія Радіна (усі - фракція "Слуга народу"), член фракції "Голос" Володимир Цабаль, Вадим Івченко ("Батьківщина") та Артем Дмитрук (група "Відновлення України").

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ