Події

ДАРТ оновило перелік туристично-інформаційних центрів України

Державне агентство з розвитку туризму України (ДАРТ) перед початком осінньо-зимового сезону оновило перелік туристично-інформаційних центрів (ТІЦ) України, повідомила пресслужба ДАРТ агентству "Інтерфакс-Україна".

Голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів наголошує, що карта туристично-інформаційних центрів має стати для українців, які мандрують країною, своєрідним путівником, що допоможе зробити поїздку цікавішою і безпечнішою.

"Кількість туристів у регіоні безпосередньо залежить від якісної туристично-інформаційної інфраструктури. Однією з опор є туристично-інформаційні центри. Я вірю, що їхня кількість зростатиме, а з нею і якісь сервіси", - зазначила голова ДАРТ.

Зазначається, що за час повномасштабного вторгнення їхня кількість у країні збільшилася майже на третину. Наразі в Україні працюють 88 туристично-інформаційних центрів порівняно з 63, які працювали 2021 року.

Найбільше ТІЦ працюють у західних регіонах країни - 47. Зокрема, у Закарпатській області діє 17 ТІЦ, у Львівській - дев'ять, із них чотири розташовані у Львові, в Івано-Франківській - сім, у Тернопільській та Хмельницькій областях - по чотири ТІЦ, у Волинській - три, у Рівненській - два, на Буковині - один.

У центральній частині України працюють 22 ТІЦ, вони розташовані переважно у великих містах - Вінниці, Дніпрі, Черкасах, Кропивницькому, Полтаві, Умані та Каневі.

На півночі країни діють 14 ТІЦ: у столичному регіоні п'ять, із них два в Києві, у Житомирській області - три, два з них у Бердичеві, по три в Сумській і Чернігівській областях.

На півдні працюють чотири ТІЦ, які здебільшого розташовані в обласних центрах - Запоріжжя, Миколаїв, Одеса.

На сході України працює лише один туристично-інформаційний центр - у Харкові.

Повний список ТІЦ за посиланням: http://surl.li/mckgf

Нагадаємо, нещодавно дАРТ оновило перелік "Туристичних магнітів України". До розширеного списку увійшли понад 170 визначних пам'яток з усіх 25 регіонів України, зокрема й Криму.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ