Події

Голова Нацполіції: Корупція та незареєстрована зброя - ризики дестабілізації

Корупція і наявність на руках в українців незареєстрованої зброї є ризиками дестабілізації всередині України, вважає глава Національної поліції України Іван Вигівський.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", говорячи про дестабілізаційні чинники, які є найбільшою загрозою розхитування країни зсередини, Вигівський наголосив, що поліція поза політикою. "Скажу лише, що коли ми єдині й заради спільної мети рухаємося разом, то не буде розхитування", - додав він.

"Одним із дестабілізуючих факторів я вважаю корупцію. І Національна поліція бореться з проявами корупції як в країні, згідно з нашим функціоналом, так і всередині структури. Одні люди воюють на передовій, інші живуть мирним життям, вважаючи, що війна їх не стосується, а дехто взагалі конвертує війну у гроші", - сказав глава Нацполіції.

Він звернув увагу на те, що нині правоохоронці активно працюють щодо ТЦК і лікарських комісій. "Уже є результат – набагато важче стало ухилитися від військового обов'язку", - наголосив Вигівський.

"Ще ризики дестабілізації – наявність на руках у населення незареєстрованої зброї, на майбутнє – можливе погіршення криміногенної ситуації внаслідок імовірних повоєнних складнощів", - підсумував голова Нацполіції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ