Події

Шмигаль про нового міністра культури: Проводимо роботу з пошуку відповідного кандидата

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що пошук кандидата на посаду міністра культури та інформаційної політики триває.

"Що стосується Міністерства культури, ми проводимо роботу з пошуку відповідного кандидата", - сказав Шмигаль під час години запитань до уряду, відповідаючи на запитання, коли до парламенту надійде кандидатура на посаду міністра культури. Це випливає зі стенограми пленарного засідання Верховної Ради в п'ятницю.

Як повідомлялося, призначення колишньої керівниці Українського культурного фонду Юлії Федів на посаду міністра культури передбачалося в середині вересня..

Федів - медіа- та культурна менеджерка, громадська діячка, директорка ГО "Громадське телебачення", переможниця премії ООН "Жінки у сфері культурного менеджменту" 2021 року, перша виконавча директорка УКФ (із 7 лютого 2018 року до березня 2021 року) і керівниця Національного бюро програми Європейського союзу у сфері культури та креативних індустрій "Креативна Європа" в Україні (з березня 2017-го).

Як повідомлялося, 27 липня Верховна Рада підтримала відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики, після чого Кабінет міністрів України на засіданні 28 липня призначив Ростислава Карандєєва тимчасово виконуючим обов'язки профільного міністра.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ