Події

Лідери Євросоюзу: Ми підтримуватимемо Україну, скільки знадобиться, майбутнє країни-кандидата - у ЄС

Лідери Європейського Союзу знову заявляють про підтримку України, скільки буде потрібно, як і про те, що майбутнє країни-кандидата буде в ЄС.

Про це йдеться в декларації, ухваленій у п'ятницю в Гранаді (Іспанія) на неформальному саміті ЄС.

"Ми і далі підтримуватимемо Україну та її народ стільки, скільки буде потрібно. Ми також підтвердили, що майбутнє наших (країн), які прагнуть стати членами, та їхніх громадян є в межах Європейського Союзу", - йдеться в документі.

Лідери ЄС переконані, що розширення є "геостратегічною інвестицією в мир, безпеку, стабільність і процвітання". "Це рушійна сила поліпшення економічних і соціальних умов європейських громадян, скорочення нерівності між країнами, (сила), що має сприяти зміцненню цінностей, на яких засновано Союз. Зазираючи в майбутнє, на перспективу подальшого розширення Союзу, і ЄС, і майбутні держави-члени мають бути до цього готові. Претенденти на членство мають активізувати свої зусилля з реформування, особливо у сфері верховенства права, відповідно до характеру процесу вступу, що ґрунтується на заслугах, і за допомогою ЄС", - деталізується в декларації.

Лідери ЄС також вважають, що паралельно з цим Союз "має закласти необхідну внутрішню основу і здійснити реформи".

"Ми визначимо наші довгострокові амбіції та шляхи їх досягнення. Ми розглянемо ключові питання, пов'язані з нашими пріоритетами й політикою, а також нашою здатністю діяти. Це зробить ЄС сильнішим і зміцнить європейський суверенітет", - йдеться в документі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ