Події

Держмитслужба попередила про новий порядок ввезення товарів військового призначення як гуманітарної допомоги з 1 грудня

Державна митна служба повідомила про оновлення порядку ввезення товарів військового призначення як гуманітарної допомоги з 1 грудня у зв'язку з втратою чинності постановою уряду №174 від 1 березня 2022 року, а з нею й вимоги про надання гарантійних листів кінцевих користувачів товарів гуманітарної допомоги.

"Митне оформлення товарів військового призначення та подвійного використання як гуманітарної допомоги здійснюватиметься за наявності декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, та дозвільного документа Державної служби експортного контролю України, якщо його необхідність передбачена... порядками №№1807 та 86", - пояснила Держмитслужба.

Вона уточнила, що йдеться про постанови Кабміну №1807 від 20 листопада 2003 року та №86 від 28 січня 2004 року про затвердження порядків здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів відповідного військового призначення та подвійного використання.

Виняток становлять товари, перелічені в постанові №1378 від 9 грудня 2022 року, на міжнародні передачі (імпорт) яких не поширюється дія закону "Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання" в період воєнного стану.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ