Події

Федоров: Для Сил оборони України створили плащ-невидимку - суперзахист від російських тепловізорів і дронів

В Україні на базі оборонного кластеру Brave 1 створили "суперзахист" від російських тепловізорів і дронів із тепловізійними камерами - український "плащ-невидимку", повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Український плащ-невидимка для Сил оборони - технології перемоги від Brave 1. Українці створили суперзахист від російських тепловізорів та дронів з тепловізійними камерами. Плащ блокує випромінювання тепла та робить бійців непомітними для ворога. Наприклад наших снайперів або групи CCO, які виконують бойові завдання", - написав Федоров у телеграм-каналі.

За його словами, розробка компактна і легка - вага до 2,5 кг. Має високу захищеність від дощу і мокрого снігу. Також плащ не горить і захищає від високих температур.

"На відео - готовий зразок, який пройшов успішні випробування в польових умовах. Плащ-невидимка - це лише одна з розробок, яка допоможе рятувати життя наших військових на фронті. Потрібно ще більше. Якщо ви працюєте над проєктами в оборонній сфері, подавайте їх через платформу Brave 1", - зазначив віцепрем'єр.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ