Події

Міст на Закарпатті обвалився через семикратне перевищення ваги вантажівки

Обвалення трьох секцій мостового переходу через річку Тересва біля однойменного села Тячівського району стався через те, що ним намагалася проїхати вантажівка з піском вагою понад 45 тонн, повідомило Агентство відновлення в ніч на вівторок.

"Сьогодні, під час руху вантажівки з піском вагою понад 45 тонн – допустима вага була перевищена у 7 разів – секції аварійного мосту обвалилися. Разом із вантажівкою також провалився легковий автомобіль, який проїжджав через міст. Зараз відомо про п'ятьох потерпілих, один – у важкому стані", - сказано у релізі.

Уточнюється, що мостовий перехід розташований на автомобільній дорозі Н-09 Мукачеве – Рахів – Івано-Франківськ – Львів. Він був збудований у 1957 році і з того часу жодного разу капітально не ремонтувався. Проїзд мостом підтримувався виключно в рамках експлуатаційного утримання, повідомили в Агентстві відновлення.

Також зазначається, що з 2018 року штучна споруда перебувала в аварійному стані. З огляду на цю обставину, було заборонено проїжджати транспортним засобам вагою понад 7 тонн. Відповідні попереджувальні знаки було встановлено.

Рух автомобільного транспорту організували в об'їзд через населені пункти Крива – Терново – Нересниця – Вільхівці – Бедевля.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ