Події

Перевірка не виявила порушень у діях ексглави СБУ Баканова в межах розслідування справи Кулініча

Проведена перевірка не виявила в діях колишнього глави Служби безпеки України Івана Баканова кримінальних порушень у межах розслідування справи колишнього начальника Головного управління Служби безпеки України в АР Крим Олега Кулініча.

"У діях екскерівництва СБУ кримінальних порушень не виявлено в контексті розслідуваних подій", - повідомила радниця із комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян на брифінгу в Києві в середу.

Відповідаючи на уточнювальне запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, чи мав або має наразі Баканов процесуальний статус у цій справі, Сап'ян сказала: "Було перевірено всю інформацію щодо екскерівника СБУ, ознак кримінального правопорушення не виявлено і відповідно статусу в нього немає. Наскільки мені відомо, не було (статусу свідка - ІФ-У)".

Речник СБУ Артем Дехтяренко нагадав, що стосовно Баканова було здійснено службову перевірку, результати якої засекречені.

Як повідомлялося, у лютому щодо Баканова було проведено службову перевірку, результатів якої не розголошували.

5 квітня 2023 року ДБР і СБУ заявили про завершення розслідування справи Кулініча, якого обвинувачують у державній зраді та співпраці з російськими спецслужбами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ