Події

Нацполіція не підтвердила можливих домагань до студенток в університеті ім. Карпенка-Карого

Національна поліція не встановила обставин, які можуть свідчити про можливі сексуальні домагання до студенток із боку викладача у Київському національному університеті театру, кіно та телебачення ім. І. Карпенка-Карого.

Зокрема, у відповіді Нацполіції на запит агентства "Інтерфакс-Україна" йдеться, що до Шевченківського управління поліції Києва надходили звернення щодо фактів можливих випадків сексуальних домагань у Національному університеті театру, кіно та телебачення ім. І. Карпенка-Карого, які було внесено до журналу обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення.

"За результатами проведених перевірок Шевченківське управління поліції не встановило обставин, які можуть свідчити про скоєння кримінального правопорушення", - йдеться у відповіді Нацполіції на запит агентства.

Зазначається, що з огляду на це відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування не вносили.

Як повідомлялося, у 2021 році у ЗМІ з'явилася інформація, що викладача вишу, радянського та українського актора Володимира Талашка звинуватили у сексуальних домаганнях до студенток.

Після цього, 9 серпня 2021 року, Мінкультури та інформполітики ініціювало службове розслідування у зв'язку з такими звинуваченнями, а також закликало керівництво університету сприяти оперативній та всебічній перевірці всіх наведених випускницями фактів. Згодом в університеті ім. Карпенка-Карого створили робочу групу з розслідування можливих звернень, пов'язаних із домаганнями, яка разом із Мінкультури передала Нацполіції напрацьовані матеріали. На січень 2023 року ні міністерство, ні виш не отримували відповіді від правоохоронців на свої звернення.

У листопаді 2021 року стало відомо, що Талашко звільнився з вишу за власним бажанням.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ