Події

Малоймовірно, що РФ планує новий наступ на півночі України з боку Білорусі

Малоймовірно, що РФ планує поновити новий наступ на півночі України з боку Білорусі, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 23 січня.

"ISW стверджує, що малоймовірно, що російські війська планують відновити новий наступ на північ України з боку Білорусі", - йдеться у повідомленні.

В Інституті підтверджують оцінки української розвідки про те, що Росія "навряд чи почне атаку з Білорусі або на півдні України". Головне управління розвідки України спостерігає ознаки перегрупування російських військ у рамках підготовки до "великого наступу" в Донецькій та Луганській області.

ISW також зазначає, що найближчими місяцями окупанти можуть готуватися до наступальних або оборонних дій у Луганській області, зокрема, спостерігаючи передислокацію військових сил на напрямку Сватове-Кремінна після виведення військ із Херсонської області.

Разом із тим, в ISW наголошують на постійній потребі у підтримці України західними партнерами, щоб гарантувати, що Україна не втратить ініціативу щодо відновлення російської наступальної операції.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ