Події

Макрон сподівається на м'яку зиму та економне споживання французами електроенергії

Президент Франції Емманюель Макрон закликав співвітчизників без паніки сприймати приготування влади на випадок необхідності серйозної економії електроенергії цієї зими, повідомила газета "Фігаро".

"Те, що уряд готується на випадок екстремальних сценаріїв - це нормально. Адже іноді й такі малоймовірні речі можуть стати реальністю", - зазначив глава держави.

При цьому для того, щоб мінімізувати ризики відключення електроенергії взимку, Макрон закликав жителів Франції витрачати її економно. "Якщо ми всі разом виконаємо план з економії, тобто скоротимо споживання на 10% (...), тоді так, у нас не буде проблем навіть за холодів у грудні та січні", - додав Макрон.

Він закликав французів "виявляти відповідальність замість панікувати". Також президент висловив сподівання, що зима не буде холодною.

Макрон зазначив, що тимчасові відключення електроенергії - це інструмент, до якого влада може вдатися лише в крайньому випадку, оскільки в них є й інші, м'якіші способи контролювати споживання. Наприклад, відповідно до контрактів можна зменшувати або навіть зупиняти подачу електроенергії деяким підприємствам, продовжуючи подачу до житлових будинків.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ