Події

Харківська ОВА не має повноважень вирішувати долю погруддя Пушкіну - заява

Харківська обласна військова адміністрація (ОВА) не має повноважень вирішувати долю погруддя Пушкіну, оскільки воно має статус національного значення, проте ХОВА готова виконати будь-які роботи в разі відповідного рішення Кабміну.

"Оскільки пам’ятка має статус національного значення, за законом і всі подання Кабінету Міністрів щодо дій стосовно неї - це повноваження профільного міністерства. Тобто навіть при всьому бажанні ОВА не має права самостійно ухвалювати й виконувати рішення щодо перенесення погруддя Пушкіну. Просимо громадські організації не спекулювати і не спотворювати факти. Ми готові виконати будь-які роботи, якщо буде таке доручення від уряду", - йдеться в офіційній заяві директора департаменту культури та туризму ХОВА Едуарда Павленка, поширеній пресслужбою.

Як повідомлялося, раніше глава організації "Світанок" Вадим Поздняков заявив, що Харківська ОВА відмовилася підтримати ініціативу громадськості щодо перенесення погруддя Пушкіну з пл. Поезії в облцентрі до одного з міських музеїв, і порадила звернутися до Міністерства культури та інформаційної політики.

"Звернення до Мінкультури буде. А ось позиція дуже неприємна", - написав Поздняков на своїй сторінці у фейсбуці.

Він також оприлюднив відповідь за підписом директора департаменту культури та туризму ХОВА Едуарда Павленка, в якій зазначено, що оскільки погруддя Пушкіну належить до пам'яток національного значення, питання про надання дозволу на його перенесення стосується повноважень Кабміну. В документі також зазначено, що чинне законодавство допускає переміщення пам'яток лише як виняток у випадках, коли неможливо зберегти пам'ятку на місці.

"Рекомендуємо вам звернутися щодо вищезазначеного питання до Міністерства культури та інформаційної політики", - йдеться у документі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ