Події

СБУ викрила депутата від "ОПЗЖ" та ще двох колаборантів, які співпрацюють із ворогом

Служба безпеки України викрила депутата від забороненої партії "ОПЗЖ" та ще двох колаборантів, які "здавали" учасників опору в Лимані та Херсонській області, повідомляє СБУ.

"Під час розслідування співробітники СБУ зібрали беззастережні докази вини зловмисників у злочинах проти державної безпеки України. Кожен із кремлівських "гауляйтерів" буде покараний", - йдеться у повідомленні СБУ у телеграм-каналі у середу.

Так, згідно з повідомленням української спецслужби, у деокупованому Лимані контррозвідка СБУ затримала місцеву мешканку, яка добровільно погодилася співпрацювати з агресорами.

"Встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення вона закликала людей підтримати загарбників. За це окупанти запропонували їй очолити "управління праці та соцзахисту населення" у тимчасово захопленому місті. Також вона допомагала агресорам збирати установчі дані на учасників АТО, які проживали на території міста", - зазначається в повідомленні.

Ще одного колаборанта, як інформують у СБУ, затримано в деокупованому Нововоскресенському Херсонській області.

"Затриманим виявився керівник місцевої окупаційної адміністрації. Зловмисник агітував на підтримку загарбників, намагався змусити селищних освітян співпрацювати з ними, а також "здавав" українських активістів, зокрема учасників руху опору", - йдеться у повідомленні.

Крім того, СБУ задокументувала колабораційну діяльність так званого першого заступника військово-цивільної адміністрації тимчасово окупованого міста Олешки Херсонської області.

"До цього він був депутатом місцевої ради від забороненої партії "ОПЗЖ". Зрадник приєднався до агресорів після захоплення частини регіону. Він допомагає їм у матеріально-технічному забезпеченні, зокрема, постачав оргтехніку до окупаційної адміністрації. Також він підписує незаконні доручення щодо виконання московських вказівок у захопленому місті", - повідомляє СБУ.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ