Події

Зеленський підписав закони в рамках "митного безвізу"

Президент України Володимир Зеленський підписав закони в рамках "митного безвізу".

"Щойно я підписав документи про приєднання (України – ІФ-У) до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами і до Конвенції про процедуру спільного транзиту. Вони є фактичною реалізацією "митного безвізу". Ми зробили це в рекордний термін і абсолютно злагоджено всіма гілками влади", – заявив Зеленський у відеозверненні.

Водночас глава держави подякував дипломатам, урядовцям та депутатам, які забезпечили такий результат.

"Україна буде повноправним членом ЄС. Ми вже ближче з Європою, ніж у попередні десятиліття", – зазначив президент.

Як повідомлялося, Верховна Рада 15 серпня ухвалила закон (№7420) з правками до Митного кодексу України для приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту від 20 травня 1987 року та участі в новій комп'ютеризованій транзитній системі (NCTS), яка використовується договірними сторонами Конвенції – так званий "митний безвіз".

Цього вівторка парламент також ратифікував приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту і до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами.

Конвенція про процедуру спільного транзиту об'єднує країни Європейського регіону (ЄС, ЄАВТ, Туреччина, Македонія та Сербія), які запровадили єдині для всіх договірних сторін правила декларування та контролю за транзитними переміщеннями товарів з використанням NCTS.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ