Події

"Запоріжсталь" "Метінвесту" передав запорізькій частині НГУ сучасний дрон та 1,5 тис. бронежилетів

Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь", що входить до групи "Метінвест", передав військовослужбовцям Національної гвардії України (НГУ) сучасний розвідувальний дрон та чергову партію в 1,5 тис. бронежилетів.

"Дрони ми передаємо військовим досить системно, до цього передавали їх командуванню Сухопутних військ України. Нещодавно до нас звернулося командування бригади НГУ, яка базується в Запоріжжі, що крім засобів захисту бійців їм також потрібен дрон. Ми його передали, розуміємо, наскільки він важливий для виконання бойових завдань", - сказав генеральний директор "Запоріжсталі" Олександр Мироненко, якого цитує пресслужба.

Він також додав, що частина бронежилетів для військовослужбовців НГУ у кількості 500 одиниць залишаться у Запоріжжі, а тисячу передадуть на південь України – військовослужбовцям, які захищають Миколаївську, Одеську та Херсонську області.

Мироненко зазначив, що з початку широкомасштабного вторгнення військ РФ в Україну запорізькі підприємства компанії "Метінвеста" передали понад 20 тис. бронежилетів до ЗСУ, Нацгвардії, ДСНС, ДПСУ та підрозділу Сил територіальної оборони - вони високого 4+ класу захисту.

"Пластини до цих бронежилетів виготовлені на підприємствах "Метінвесту", а плитоноски були закуплені за кордоном або пошиті на підприємствах-підрядниках компанії", – констатував топменеджер, зазначивши, що у пріоритеті – підрозділи на передовій.

Велику партію бронежилетів отримало й Управління патрульної поліції у Запорізькій області.

"Запоріжсталь" – одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого має широкий попит у споживачів як на внутрішньому ринку, так і в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист, х/к рулон із вуглецевих та низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основними споживачами продукції є виробники зварювальних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

"Запоріжсталь" перебуває в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) та група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - управляюча компанія групи "Метінвест".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ